Elbil, Hybrid eller Plug-In Hybrid?

 

Vad är skillnaden mellan en Elbil, Hybrid eller Plug-In Hybrid?
Ingen har kunnat missa miljöbilarnas framfart.
Men för flertalet konsumenter är det fortfarande en marknad med många frågetecken.
Varför ska du till exempel välja en Plug In-Hybrid framför en bensin- eller dieselbil?
Vår säljare, Henrik Åsén, hjälper dig reda ut en del av frågetecknen.

 

Henrik Åsén, säljare hos oss på Bilhallen i Sundsvall. Uppväxt i Timrå men numera bosatt i Sundsvall med sin familj.
Henrik Åsén har arbetat med bilar i nästan hela sitt liv. Med sin bakgrund som billackerare, mekaniker och kundmottagare så har han en gedigen bakgrund och koll på hur en bils livsresa kan se ut.
Med sin kunskap, och sina tre år som säljare på Bilhallen, så kan Henrik skapa sig en helhetsbild av era bilbehov i vardagen.


– Det är där jag har min trygghet. Vad händer efter affären, inte innan. Jag tror många av mina kunder uppskattar min ärlighet, säger Henrik.


Hur använder ni er av bilen, vad har ni för fritidsintressen, hur mycket kör ni och var kör ni någonstans?
Inte helt sällan visar det sig att kunders behov lämpar sig bättre för en annan bilmodell än den de kanske först tänkt sig, när Henrik gjort klart sin behovsanalys.

 

 

Men vad är det då för skillnad på en Elbil, Hybrid och en Plug-In Hybrid?

 

Elbil – Elbil har enbart en elmotor. Enda sättet att ladda din bil är via en laddstolpe eller via ett vanligt eluttag.

 

Hybrid – En hybridbil har både en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. Här laddas elmotorn upp automatiskt under tiden du kör. Båda motorerna driver bilen tillsammans och växlar själv för bästa effektivitet och miljövänlighet.

 

Plug-In Hybrid – Även en Plug-In Hybrid har två motorer, en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. Skillnaden mot en vanlig hybrid är dock att du kan ladda denna via en laddstolpe eller via ett vanligt eluttag. Plug-In Hybrid har även längre räckvidd på batteridriften än en hybridbil.

 

 


Idag är Sverige ett av världens mest miljömedvetna land. Detta har även visat sig i intresset över att köpa just bilar med mindre växthusgasutsläpp.


– Kia Niro är en jättebra bil. Den blev årets familjebil i Sverige och finns i tre olika utföranden; El, Hybrid och Plug-In Hybrid. De har dessutom tre olika utrustningspaket så att det ska finnas en modell för alla, oavsett målgrupp, säger Henrik.


Fördelen med dessa bilar, kontra bensin eller diesel, är dessutom att du får lägre bränsleförbrukning, lägsta nivån på vägskatten (360 kronor), och väldigt låga CO2-utsläpp. Ett miljövänligt och billigt ägande helt enkelt! Och dessutom, är
Kia Niro Plug-In Hybrid rymliga bilar. Henrik, med sina 1,91 centimetrar får ledigt plats i nya Kia Niro.

 

Är du intresserad att veta mer eller provköra en Kia Niro?
Boka en provkörning eller kom in till oss i butiken!

 

Välkommen in!

 

Boka provkörning hos våra säljare!
Elbil, Hybrid eller Plug-In Hybrid?