Elbil, Hybrid eller Plug-In Hybrid?

 

Vad Àr skillnaden mellan en Elbil, Hybrid eller Plug-In Hybrid?
Ingen har kunnat missa miljöbilarnas framfart.
Men för flertalet konsumenter Àr det fortfarande en marknad med mÄnga frÄgetecken.
Varför ska du till exempel vÀlja en Plug In-Hybrid framför en bensin- eller dieselbil?
VĂ„r sĂ€ljare, Henrik ÅsĂ©n, hjĂ€lper dig reda ut en del av frĂ„getecknen.

 

Henrik ÅsĂ©n, sĂ€ljare hos oss pĂ„ Bilhallen i Sundsvall. UppvĂ€xt i TimrĂ„ men numera bosatt i Sundsvall med sin familj.
Henrik ÅsĂ©n har arbetat med bilar i nĂ€stan hela sitt liv. Med sin bakgrund som billackerare, mekaniker och kundmottagare sĂ„ har han en gedigen bakgrund och koll pĂ„ hur en bils livsresa kan se ut.
Med sin kunskap, och sina tre Är som sÀljare pÄ Bilhallen, sÄ kan Henrik skapa sig en helhetsbild av era bilbehov i vardagen.


– Det Ă€r dĂ€r jag har min trygghet. Vad hĂ€nder efter affĂ€ren, inte innan. Jag tror mĂ„nga av mina kunder uppskattar min Ă€rlighet, sĂ€ger Henrik.


Hur anvÀnder ni er av bilen, vad har ni för fritidsintressen, hur mycket kör ni och var kör ni nÄgonstans?
Inte helt sÀllan visar det sig att kunders behov lÀmpar sig bÀttre för en annan bilmodell Àn den de kanske först tÀnkt sig, nÀr Henrik gjort klart sin behovsanalys.

 

 

Men vad Àr det dÄ för skillnad pÄ en Elbil, Hybrid och en Plug-In Hybrid?

 

Elbil – Elbil har enbart en elmotor. Enda sĂ€ttet att ladda din bil Ă€r via en laddstolpe eller via ett vanligt eluttag.

 

Hybrid – En hybridbil har bĂ„de en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. HĂ€r laddas elmotorn upp automatiskt under tiden du kör. BĂ„da motorerna driver bilen tillsammans och vĂ€xlar sjĂ€lv för bĂ€sta effektivitet och miljövĂ€nlighet.

 

Plug-In Hybrid – Även en Plug-In Hybrid har tvĂ„ motorer, en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. Skillnaden mot en vanlig hybrid Ă€r dock att du kan ladda denna via en laddstolpe eller via ett vanligt eluttag. Plug-In Hybrid har Ă€ven lĂ€ngre rĂ€ckvidd pĂ„ batteridriften Ă€n en hybridbil.

 

 


Idag Àr Sverige ett av vÀrldens mest miljömedvetna land. Detta har Àven visat sig i intresset över att köpa just bilar med mindre vÀxthusgasutslÀpp.


– Kia Niro Ă€r en jĂ€ttebra bil. Den blev Ă„rets familjebil i Sverige och finns i tre olika utföranden; El, Hybrid och Plug-In Hybrid. De har dessutom tre olika utrustningspaket sĂ„ att det ska finnas en modell för alla, oavsett mĂ„lgrupp, sĂ€ger Henrik.


Fördelen med dessa bilar, kontra bensin eller diesel, Àr dessutom att du fÄr lÀgre brÀnsleförbrukning, lÀgsta nivÄn pÄ vÀgskatten (360 kronor), och vÀldigt lÄga CO2-utslÀpp. Ett miljövÀnligt och billigt Àgande helt enkelt! Och dessutom, Àr
Kia Niro Plug-In Hybrid rymliga bilar. Henrik, med sina 1,91 centimetrar fÄr ledigt plats i nya Kia Niro.

 

Är du intresserad att veta mer eller provköra en Kia Niro?
Boka en provkörning eller kom in till oss i butiken!

 

VĂ€lkommen in!

 

Boka provkörning hos vÄra sÀljare!
Elbil, Hybrid eller Plug-In Hybrid?