Försäljning idag

09:00-18:00

Veckans öppettider:

 • Måndag-Torsdag: 09:00-18:00
 • Fredag: 09:00-17:00
 • Lördag: 12:00-15:00
 • Söndag: Stängt

Verkstad och reservdelar idag

07:00-17:00

Veckans öppettider:

 • Måndag-Fredag: 07:00-17:00
 • Lördag-Söndag: Stängt
 • Kia
 • Mitsubishi

Öppet?

Bilhallen

Skillnaden mellan Elbil, Hybrid och Plug-In Hybrid!

Elbil, Hybrid eller Plug-In Hybrid.
Ingen har kunnat missa miljöbilarnas framfart.
Men för flertalet konsumenter är det fortfarande en marknad med många frågetecken.
Varför ska du till exempel välja en Plug In-Hybrid framför en bensin- eller dieselbil?
Vår säljare, Henrik Åsén, hjälper dig reda ut en del av frågetecknen.

 

Bilhallen_henrik
Henrik Åsén, säljare hos oss på Bilhallen i Sundsvall. Uppväxt i Timrå men numera bosatt i Sundsvall med sin familj.

 

Henrik Åsén har arbetat med bilar i nästan hela sitt liv. Med sin bakgrund som billackerare, mekaniker och kundmottagare så har han en gedigen bakgrund och koll på hur en bils livsresa kan se ut.
Med sin kunskap, och sina tre år som säljare på Bilhallen, så kan Henrik skapa sig en helhetsbild av era bilbehov i vardagen.
    – Det är där jag har min trygghet. Vad händer efter affären, inte innan. Jag tror många av mina kunder uppskattar min ärlighet, säger Henrik.
Hur använder ni er av bilen, vad har ni för fritidsintressen, hur mycket kör ni och var kör ni någonstans?
Inte helt sällan visar det sig att kunders behov lämpar sig bättre för en annan bilmodell än den de kanske först tänkt sig, när Henrik gjort klart sin behovsanalys.

 

Men vad är det då för skillnad på en Elbil, Hybrid och en Plug-In Hybrid?

Elbil – Elbil har enbart en elmotor. Enda sättet att ladda din bil är via en laddstolpe eller via ett vanligt eluttag.

Hybrid – En hybridbil har både en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. Här laddas elmotorn upp automatiskt under tiden du kör. Båda motorerna driver bilen tillsammans och växlar själv för bästa effektivitet och miljövänlighet.

Plug-In Hybrid – Även en Plug-In Hybrid har två motorer, en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. Skillnaden mot en vanlig hybrid är dock att du kan ladda denna via en laddstolpe eller via ett vanligt eluttag. Plug-In Hybrid har även längre räckvidd på batteridriften än en hybridbil.

Bilhallen_Sundsvall
Här visar Henrik hur enkelt man laddar en Kia Niro Plug-In Hybrid från en laddstolpe. 

 

Idag är Sverige ett av världens mest miljömedvetna land. Detta har även visat sig i intresset över att köpa just bilar med mindre växthusgasutsläpp.
    – Kia Niro är en jättebra bil. Den blev årets familjebil i Sverige och finns i tre olika utföranden; El, Hybrid och Plug-In Hybrid. De har dessutom tre olika utrustningspaket så att det ska finnas en modell för alla, oavsett målgrupp, säger Henrik.
Fördelen med dessa bilar, kontra bensin eller diesel, är dessutom att du får lägre bränsleförbrukning, lägsta nivån på vägskatten (360 kronor), och väldigt låga CO2-utsläpp. Ett miljövänligt och billigt ägande helt enkelt!

 

Bilhallen_Kia_niro
Kia Niro Plug-In Hybrid är rymliga bilar. Henrik, med sina 1,91 centimetrar får ledigt plats i nya Kia Niro.

 

Är du intresserad att veta mer eller provköra en Kia Niro?
Boka din provkörning online här eller besök oss direkt i butiken!

Och du, missa inte vår Facebooktävling! Vinn nya vinterdäck med ett värde upp till 10 000 kr. Tävlingen pågår till 25/11 2019.

 

Välkommen in!

 

Vill du läsa mer om Kia och deras arbete för miljön så kika in på deras site!

KIA

 

2019-11-04

GDPR

Information om behandling av personuppgifter

Hur dina personuppgifter behandlas av Bilhallen Sundsvall AB, 556038-7002 Mejselvägen 14, 853 50 Sundsvall.

I detta dokument får du information om hur vi som personuppgiftsansvariga behandlar alla personuppgifter som samlas in om dig av oss när du, eller det företag du representerar ber om en offert i avseende att köpa bil eller byta in ett fordon, lämnar in ett fordon för däckskifte, service eller reparation.

Vi kan komma att spara fordonsdata som hänför sig till ditt fordon, t.ex. information om servicehändelser, under den tid som fordonet är i drift. Denna information sparas endast tillsammans med fordonets registreringsnummer och/eller chassinummer och inte tillsammans med dina kontaktuppgifter. Uppgifterna sparas under den tid som fordonet är i drift för vårt berättigade intresse av att kunna erbjuda framtida ägare av fordonet information om service- och underhållsarbeten som har genomförts på fordonet samt för att kunna följa fordonets historik. Det innebär att uppgifterna finns kvar även om fordonet byter ägare.

Om du begär en offert sparar vi ditt namn, kontaktuppgifter och uppgifter om offerten för att kunna kontakta dig och göra uppföljning av offerten under den tid som offerten är giltig samt under en period därefter om totalt max 12 månader från registrering av personuppgifterna och utfärdande av offerten i syfte att underlätta för dig och kunna erbjuda dig en uppdaterad offert med samma uppgifter och tillval från utfärdande.

Personuppgifter som du har lämnat till oss:

När du som kund ingår ett avtal med oss kommer du att lämna viss information om dig. Informationen du lämnar kan vara till exempel ditt namn, registreringsnumret på ditt fordon, ditt personnummer, ditt kundnummer, dina kontakt- och adressuppgifter. Vi kan även komma att behandla andra personuppgifter om dig som du lämnar till oss i egenskap av kund.

Du har rätt att:

 • få tillgång till de personuppgifter vi behandlar om dig, ett s.k. registerutdrag utan kostnad.
 • få rättelse av felaktiga eller ofullständiga personuppgifter
 • få dina uppgifter raderade i vissa fall, t.ex. om dina personuppgifter inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades in

 

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Våra personuppgiftsbiträden:

 • Generalagenter/fordonstillverkare för bilmärket du äger. Det kan vara personuppgifter som härrör från dig som kund, data från fordonet eller andra uppgifter såsom bilregistreringsnummer eller chassinummer. De kan också i undersökning/förbättringssyfte kontakta dig gällande ditt senaste besök på verkstaden för att få dina synpunkter.
 • Offentliga person- och fordonsregister
 • Transportstyrelsens vägtrafikregister för inhämtning av fordonsuppgifter samt om vi kontrollerat och/eller reparerat brister som noterats vid ditt fordons besiktningstillfälle, kan vi direkt intyg åtgärdande av bristerna.
 • Ekonomi – finansbolag, kreditupplysning, Inkassoföretag
 • Försäkringsbolag
 

För vidare information eller kontakt är du välkommen att maila oss på [email protected]

2019-02-17