Skip to main content

Kia Originalhjul

Hjulen på din Kia är väldigt viktiga. De är länken mellan din bil och vägen. Vi ställer lika höga krav på våra Kia Originalhjul som våra bilar. Däcken och fälgarna har konstruerats, tillverkats och testats enligt samma stränga normer som din Kia. Därför har vi även 7 års garanti på eventuella fabrikationsfel på däck, fälgar och TPMS (Tire Pressure Monitoring System).

Olika typer av däck

Att välja däck handlar inte bara om att hitta rätt dimension. Det är viktigt att köpa däck som passar bilens konstruktion och egenskaper. Vi kan dela upp de olika däcktyperna som finns på marknaden i fyra kategorier:

Kia Original vinterhjul

Det finns en hel del olika typer av vinterdäck att välja mellan. Och det kan vara en utmaning att välja rätt. Här spelar flera faktorer in, kanske främst var i Sverige du oftast kör din Kia. Väder och väglag kan skifta snabbt i vissa delar av landet. Och i flera större städer råder dubbdäcksförbud på vissa gator.
Tveka inte att fråga oss vilka däck du ska välja.

Kia Original Sommarhjul

Det som varierar mellan olika däck är dimension, mönster, konstruktion och gummiblandning. Varje däck har en egen sammansättning som gör just den sorten unik och särskiljande från andra. Vilka däck som passar just dig bäst beror på vilken Kia-modell du kör. När du köper en ny Kia levereras den med precis rätt däck till din bil.